Postbezorger bij PostNL - een baan die je fit en blij houdt

Postbezorger bij PostNL - een baan die je fit en blij houdt

Het kan soms verrassend zijn hoe een eenvoudige verandering in je levensstijl je leven positief kan beïnvloeden. Vraag het maar aan Petra Bergman uit Zwolle, die op 80-jarige leeftijd de oudste postbez


Het kan soms verrassend zijn hoe een eenvoudige verandering in je levensstijl je leven positief kan beïnvloeden. Vraag het maar aan Petra Bergman uit Zwolle, die op 80-jarige leeftijd de oudste postbezorger van PostNL is.

Na haar pensionering zat Petra vaak binnen, maar toen ze de diagnose diabetes kreeg, realiseerde ze zich dat ze dagelijks minimaal een uur moest wandelen. Het slechte weer hield haar echter tegen om regelmatig naar buiten te gaan. Gelukkig kwam haar dochter met een geweldig idee: solliciteren bij PostNL. "Want dan moet je wel," lacht Petra. 

Als postbezorger werkt Petra nu al ruim veertien jaar en het heeft haar gezondheid aanzienlijk verbeterd. Ze hoeft geen extra medicijnen voor haar diabetes te slikken en merkt zelfs dat haar astma minder wordt. Ondanks het weer wandelt ze regelmatig buiten en voelt ze zich fitter dan ooit tevoren.

Maar het gaat niet alleen om gezondheid. Als postbezorger ontmoet Petra ook veel mensen uit haar wijk, Westenholte. Ze heeft nauw contact met haar buurtgenoten en wordt herkend door jong en oud. Kinderen komen op haar af en zwaaien enthousiast wanneer ze bij hun basisschool de post brengt. Petra ontvangt talloze positieve reacties en bedankjes tijdens haar wandelingen. Ze heeft zelfs bedankkaartjes en zelfgemaakte kerstkaartjes ontvangen. Een keer werd ze verrast met een grote doos vol chocolaatjes.

Petra's verhaal is het perfecte voorbeeld van hoe een baan bij PostNL de mogelijkheid biedt om actief te blijven, je gezondheid te verbeteren en te genieten van het buitenleven, ongeacht het weer. Bovendien krijg je de kans om een essentiële rol te spelen in je gemeenschap, iets wat vooral tijdens de pandemie waardevol is gebleken.

Als postbezorger bij PostNL ben je dagelijks actief bezig in de heerlijke buitenlucht. Je gaat met de fiets een paar uurtjes per dag op pad om de post in de buurt te bezorgen. Omdat je zelf kiest welke tijden je aan de slag gaat, is het werk goed te combineren met hobby’s, bezoek of andere activiteiten. Met jouw vriendelijke en behulpzame houding, draag je bij aan het positieve imago van ons bedrijf en help je ons om mensen te verbinden en blij te maken. Of je nu de verjaardagskaart, het examenresultaat of het langverwachte pakket bezorgt, je maakt dagelijks een verschil in het leven van mensen. 

Solliciteer vandaag nog op de vacatures voor postbezorger en ontdek zelf de voordelen van dit prachtige beroep. Laat je inspireren door het verhaal van Petra, die op 80-jarige leeftijd nog steeds met plezier haar werk als postbezorger verricht.

Opmerking: Dit artikel bevat gedeelten uit het oorspronkelijke stuk waarin Petra's ervaringen als postbezorger bij PostNL worden beschreven. (de Stentor)

Vind ervaren talenten bij Proudies!

Op zoek naar ervaren talenten die loyaal, productief en leergierig zijn? Breng dan jouw vacatures onder de aandacht bij ons 60+ publiek. Wij regelen de leukste vacatures en de beste mensen. Kwalitatief, simpel en altijd op een manier die bij jou past.Lees meer

Vind ervaren talenten bij Proudies!

Op zoek naar ervaren talenten die loyaal, productief en leergierig zijn? Breng dan jouw vacatures onder de aandacht bij ons 60+ publiek. Wij regelen de leukste vacatures en de beste mensen. Kwalitatief, simpel en altijd op een manier die bij jou past.Lees meer