Boekhoud platformen om jouw doorstart als freelancer gemakkelijker te maken

Boekhoud platformen om jouw doorstart als freelancer gemakkelijker te maken

Een doorstart maken als freelancer, dat kan best interessant zijn, zeker op latere leeftijd.

Een doorstart maken als freelancer, dat kan best interessant zijn, zeker op latere leeftijd. Of je nou een doorstart als coach, spreker, aannemer of communicatiestrateeg maakt, aan de boekhouding ontkom je helaas niet. Voor velen blijft dit toch een behoorlijke puzzel; waar laat ik mijn bonnetjes, hoe stuur ik gemakkelijk facturen uit en hoe houd ik mijn btw-afdracht bij? Voordat je een boekhouder inschakelt, zijn er nog een aantal andere opties om te overwegen. Om die reden hebben we hieronder een aantal van de meest gebruiksvriendelijke boekhoud programma’s voor je opgesomd: 

  1. Moneybird. 

Dit platform is zacht gezegd zeer uitgebreid. Het creëert overzichtelijke rapporten, waarin niet alleen in- en uitkomsten te vinden zijn, maar ook kosten en het precieze bedrag wat je af dient te dragen dit kwartaal. Daarnaast kunnen bonnetjes en facturen gemakkelijk toegevoegd worden en kun je het zelfs aansturen om geautomatiseerde herinneringen aan klanten te sturen. Het maakt jouw leven als freelancer dus echt een stuk makkelijker. Moneybird biedt drie verschillende pakketten, variërend van €14 tot €35 euro. Meer informatie over Moneybird vind je hier.

  1. E-boekhouden

E-boekhouden is een van de meest bekende boekhoudprogramma’s onder freelancers en dat is niet opmerkelijk gezien het feit dat het de eerste vijftien maanden gratis te gebruiken is. De makers van het programma beweren ‘ongekend eenvoudig’ te zijn en als wij gebruikers mogen geloven, is dit zeker niet gelogen. Ook dit programma scoort goed op automatisering en genereert fijne overzichten. Het enige wat ontbreekt is de functie om meerdere administraties bij te houden. Meer informatie over E-boekhouden vind je hier.

  1. Visma 

Visma maakt het gemakkelijk om samen te werken met een boekhouder of accountant, in het geval je toch behoefte hebt aan iemand die een oogje in het zeil houdt. Echter is het voor de beginnende doe-het-zelf boekhouder een beetje een overzichtelijk platform. Het biedt namelijk eigenlijk meer functionaliteiten aan dan nodig en dat maakt dat sommigen door de bomen het bos niet meer zien. Daar tegenin te brengen is het feit dat het vrij goedkoop is, voor een kleine €14 euro kun je namelijk al gebruikmaken van Visma. Meer informatie over het platform vind je hier.

  1. Moneymonk 

Mocht je net begonnen zijn aan jouw avontuur als freelance dienstverlener, dan is Moneymonk misschien wel de optie voor jou. Het is gebruiksvriendelijk, goedkoop en beschikt over alles wat je als dienstverlenende ZZP’er te wensen hebt. Het is eveneens mogelijk om een boekhouder of accountant mee te laten kijken in het programma en dat alles voor €7,50 per maand. Meer informatie over Moneymonk vind je hier.

We hopen dat deze vier programma’s jou misschien net even dat laatste stukje motivatie geven om jouw avontuur als freelancer af te trappen. Mocht dit nog niet genoeg zijn, lees dan even ons artikel over een carrièreswitch op latere leeftijd. 

 

Vind ervaren talenten bij Proudies!

Op zoek naar ervaren talenten die loyaal, productief en leergierig zijn? Breng dan jouw vacatures onder de aandacht bij ons 60+ publiek. Wij regelen de leukste vacatures en de beste mensen. Kwalitatief, simpel en altijd op een manier die bij jou past.Lees meer

Vind ervaren talenten bij Proudies!

Op zoek naar ervaren talenten die loyaal, productief en leergierig zijn? Breng dan jouw vacatures onder de aandacht bij ons 60+ publiek. Wij regelen de leukste vacatures en de beste mensen. Kwalitatief, simpel en altijd op een manier die bij jou past.Lees meer