5 ideeën om je eigen bedrijf te beginnen

5 ideeën om je eigen bedrijf te beginnen

Je gaat bijna met pensioen en je hebt zin om actief te blijven maar niet om bij je huidige baan door te werken. Of misschien heb je stiekem altijd al je eigen onderneming willen starten?

Je gaat bijna met pensioen en je hebt zin om actief te blijven maar niet om bij je huidige baan door te werken. Of misschien heb je stiekem altijd al je eigen onderneming willen starten? Leeftijd is slechts een getal, en vandaag de dag is het meer dan ooit mogelijk om op latere leeftijd een succesvolle onderneming op te zetten en te leiden. Of je nu je passies wilt volgen, een levenslange droom wilt realiseren of gewoon actief en betrokken wilt blijven, het is nooit te laat om te ondernemen. We zetten een paar leuke ideeën voor je op een rij en checkte bij de KvK wat de top bedrijfsactiviteiten zijn:

  1. Voor jezelf beginnen als organisatie- adviseur

Op nummer 2 in de meest populaire bedrijfsactiviteiten staat “Voor jezelf beginnen als organisatie adviseur”.  Voor jezelf beginnen als adviseur biedt een mooie mogelijkheid om je expertise en ervaring in te zetten om anderen te helpen en tegelijkertijd je eigen baas te zijn. Als adviseur kun je jouw kennis, vaardigheden en inzichten inzetten om waardevol advies te geven aan individuen, bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan jouw expertise.

  1. Starten als zzp’er in het onderwijs. Tevens in de top 10 staat lesgeven in het onderwijs. Met een groot tekort aan leraren, zou dit misschien een leuke kans zijn om je kennis te delen? En vind je het leuk om je kennis te delen met jonge mensen? Heb je in je huidige baan veel ervaring in een bepaald thema? Of heb je een grote passie voor bijvoorbeeld geschiedenis, natuur of kunst? Dan is misschien starten als zzp’er in het onderwijs iets voor jou!

  1. Voor jezelf beginnen als adviseur. Hiermee kun je natuurlijk alle kanten op. Wanneer je specifieke kennis over een onderwerp steeds vaker wordt ingeroepen voor advies, komt er een punt waarop je jezelf afvraagt: is dit niet langer slechts een hobby, maar de basis voor het starten van een eigen onderneming? Denk aan wijnadvies, interieurontwerp, voedingsadvies of sportbegeleiding, je kan alle kanten op!  

 

  1. Voor jezelf beginnen in de kinderopvang. Misschien ben je al grootouder en heb je je nieuwe roeping gevonden als oppas en zou je het leuk vinden om dit vaker te doen. Er is op dit moment een tekort aan kinderopvang. Het opzetten van een eigen kinderopvang is een logische stap, maar hoe pak je dat precies aan? Als beginnende ondernemer in de kinderopvang is het belangrijk alles uit te zoeken wat de regels zijn omtrent gastouderopvang en  de uitgebreide regelgeving die van toepassing is bij kinderopvang. Op de website van de KVK vind je meer informatie! 

 

  1. Een webwinkel! Op nummer 1 van de meest populaire bedrijfsactiviteiten die geregistreerd zijn bij de KVK staat het starten van een webwinkel! Het starten van een webwinkel kan een snelle en toegankelijke optie zijn als je voor jezelf wilt beginnen. Het vereist meestal geen specifieke opleidingen en je kunt vrij snel een eenvoudige webshop online hebben staan. Heb je een uit-de-hand-gelopen hobby die ook nog eens veel andere mensen blij kan maken? Dan is het starten van een webwinkel misschien een leuk idee! 

Bij een eigen onderneming komt uiteraard behoorlijk wat regelgeving en administratie kijken.  Als je serieus overweegt om ZZP'er te worden, blijf dan de Proudies Academie in de gaten houden, want op dit moment werken wij hard aan een nieuwe cursus “Ondernemen op latere leeftijd”.  Deze cursus zal je stap voor stap begeleiden bij het opstarten van je eigen onderneming en je voorzien van waardevolle kennis en praktische tips. Dus wees klaar om je ondernemersreis te beginnen en je dromen waar te maken!

Vind ervaren talenten bij Proudies!

Op zoek naar ervaren talenten die loyaal, productief en leergierig zijn? Breng dan jouw vacatures onder de aandacht bij ons 60+ publiek. Wij regelen de leukste vacatures en de beste mensen. Kwalitatief, simpel en altijd op een manier die bij jou past.Lees meer

Vind ervaren talenten bij Proudies!

Op zoek naar ervaren talenten die loyaal, productief en leergierig zijn? Breng dan jouw vacatures onder de aandacht bij ons 60+ publiek. Wij regelen de leukste vacatures en de beste mensen. Kwalitatief, simpel en altijd op een manier die bij jou past.Lees meer